Espai Jove

Ens trobem en un moment en què el jovent es troba en gran part exclòs de la societat: la precarietat laboral; la impossibilitat d’accés a un habitatge propi d’intimitat; la poca oferta d’oci assequible econòmicament; l’exclusió política en la presa de decisions que ens afecten; la persecució policial en el nostre oci al carrer; o la falta d’espais on puguem tenir accés a activitats organitzades i dirigides pels propis joves i que ens hi puguem sentir còmodes.
La reivindicació d’espais juvenils al Poblenou ve d’anys enrere, són diversos els col·lectius que han lluitat per aconseguir aquest espai juvenil tant necessari. Però no hi ha hagut cap mena de resposta per part de l’Ajuntament, és més, s’ha fet enrere en la construcció d’un Casal de Joves que es portava molt temps negociant. Un fet que ha portat a la situació en què ens trobem, que al barri del Poblenou encara ara, no està dotat de cap equipament juvenil.

Objectius:

 • Generar a La Flor de Maig un espai de referència, trobada i relació dels i les joves del barri.
 • Generar un espai que respongui a les necessitats i inquietuds específiques del jovent, tant d’oci com formatives.
 • Generar un espai on el jovent ens puguem organitzar i realitzar-nos col·lectivament.
 • En definitiva, respondre a la necessitat d’espais juvenils propis a nivell d’equipaments públics al barri que l’Ajuntament porta 30 anys sense correspondre.

Plantegem apostar per la creació d’una alternativa a l’oci actual, a la nostra formació i a la nostra manera de relacionar-nos, així com també incentivar l’esperit crític de les joves, generar espais de trobada per intercanviar experiències, opinions o coneixements.
Pensem fer-ho amb diverses activitats, tallers i actes:

 • Organització de xerrades i tallers sobre temàtiques juvenils o enfocades des d’una perspectiva juvenil, incentivant la formació i generant debat entre nosaltres entorn a les desigualtats econòmiques, polítiques, sexuals i socials.
 • Aprofitar el servei de barra de La Flor de Maig com a espai de consum i oci còmode i assequible econòmicament per a les joves.
 • Organització de concerts de música de petit format per incentivar, primer, la creació d’un bon ambient nocturn on gaudir d’un espai i no estar-se al carrer. I segon, oferir un espai als grups de música de joves del barri on poder tocar.

Contacte i col·laboració:

  • L’assemblea d’ARRAN del Poblenou (anomenada Assemblea de Joves del Poblenou des de 2002) i La Toma Poblenou dinamitzem aquest projecte per realitzar un espai a La Flor de Maig que sigui punt de trobada dels i les joves del barri.
  • Dijous, divendres i algun dissabte la Flor de Maig es converteix en el punt de trobada pels joves del barri, de 19 a 1h compartim l’espai i gaudim d’actes varis.

Violència de Gènere Model 1