Coral de Dones Flor de Maig

 

Som un grup de dones diverses, solidàries, valentes, empoderades, generoses, revolucionàries, somiadores, lluitadores i feministes que hem triat cantar plegades per reivindicar i celebrar.
Va ser així com, ara fa 5 anys, va néixer la Coral de dones de la Flor de Maig, amb l’objectiu de gaudir d’una bona estona cantant i fer del cant la nostra eina màgica i transformadora. Apostem pel suport mutu i la sororidad com a motor del món i ho practiquem mentre teixim la nostra xarxa a ritme de cançons. Rebutgem tot tipus de violència contra les dones: al llit, a casa, al carrer, al treball, als instituts, a les universitats, al món cultural, als mitjans de comunicació…

Ens identifiquem amb la lluita feminista que ens defineix pel que fem i no pel que diuen que som, un feminisme que són molts feminismes, que és un camí, una posició davant del món, igualitària, amable, rebel, conciliadora, inclusiva, humana, generosa, solidària i lluitadora.
Apostem per un feminisme que no sigui per blanques, occidentals, de classe mitjana, acadèmiques i heterosexuals. Volem un feminisme que rebenti les fronteres, les presons, el patriarcat, les desigualtats, els privilegis, l’heteronorma i les talles.

Apostem per un feminisme que rodi en cadires, que camini a cegues, que vibri, que s’adapti als ritmes i necessitats de cadascuna, que ens acompanyi i que es generi des de les nostres capacitats diverses.

Apostem per un feminisme que sigui un procés capaç de alliberar-nos i de reconèixer els privilegis que avui ens permeten estar aquí: tenim la possibilitat física de desplaçar-nos, no ens han deportat, no estem empresonades rere un diagnòstic o una sentència, ni som cap de les assassinades per la violència masclista.

No estem totes i no ens cansarem de repetir-ho. Hi falten les preses, les psiquiatritzades, les deportades, les que carreguen amb totes les cures de la seva família i d’altres famílies, les que tenen un “curro” de misèria, les que viuen relacions de control i de violència, les que no van tenir el dret de migrar, les explotades, les assassinades…
Si no podem cantar, no es la nostra revolució.

coraldonesflordemaig@googlegroups.com

info@laflordemaig.cat

C/Doctor Trueta, 195. Poblenou