Lab Improvisació musical lliure

Som un grup obert de persones de diversos orígens i coneixements musicals, que es reuneixen per crear un espai de lliure improvisació musical que ens permeti experimentar, investigar, practicar, desenvolupar, compartir, escoltar, gaudir… la música.

La lliure improvisació sembla ser un munt de nos i sis, els quals ens porten a experimentar la música des d’un altre lloc, ens permet comunicar-nos des de la nostra essència sense pensar en el que “està bé o malament”, ens permet connectar des d’un altre lloc.

Creiem, basant-nos en l’experiència de grans improvisadors i en la nostra pròpia, que el més important en la lliure improvisació és escoltar, escoltar abans de tocar et dona la oportunitat de sentir les propostes externes i intervenir des d’un lloc més personal i intern. No és analitzar el ritme, to, etc… és sentir la música i aportar al que està succeint. No pretén encasellar-se en un ritme, tonalitat o estil, tot i que la lliure improvisació en si mateixa ja es considera un estil. És igualment destacable la importància dels silencis, ja que no només ens ajuden a escoltar, sinó que també aporten un altre caràcter a la música. Les dissonàncies també tenen el seu lloc, aquestes solen venir carregades d’emoció i expressió. I per últim, tot i que no menys important, mencionar l’ús no convencional de l’instrument.

Qualsevol instrument i nivell de coneixement musical és benvingut, no és necessari tenir coneixements previs per aportar a la improvisació. En “instrument” s’inclou la veu, i com usar-la és decisió de cadascú.

Aquest és un espai obert per a escoltar i connectar a través de la música.

info@laflordemaig.cat
C/Doctor Trueta, 195. Poblenou