Apropem-nos

Des de finals dels anys 90 el paisatge humà del Poblenou ha anat canviant dia a dia per l’arribada de persones procedents de països de tot el món.

L’any 2001 Apropem-nos va sorgir com  una iniciativa de diverses entitats, serveis públics i veïns i veïnes del Poblenou per encarar aquesta nova realitat que ja era present des de molt abans a d’altres ciutats europees. El nom triat per aquesta iniciativa, “Apropem-nos” , no és una simple declaració d’intencions o de bons propòsits, ha implicat sempre una voluntat d’acció: apropar-se, fer ponts entre les persones, construir conjuntament la convivència al barri i millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes.

Amb els anys, Apropem-nos ha anat sumant persones, entitats i col·lectius, en un procés sempre obert a noves incorporacions, i parant atenció als canvis i necessitats detectades al barri per donar-hi resposta mitjançant noves accions i projectes, com ara el suport a la recerca de feina o la taula de salut comunitària.

Des del 2006 Apropem-nos és un Pla de Desenvolupament Comunitari que compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, a més d’alguna entitat privada.