L’Ateneu popular La Flor de Maig és un espai veïnal de transformació social. Som un projecte autogestionat que s’omple de vida gràcies a la persistènciade les veïnes del Poblenou que durant anys l’han reivindicat, un espaisimbòlic per un barri viu, combatiu i amb memòria històrica.

Dissabte 19 d’octubre anàvem a celebrar el 7è aniversari de l’Ateneu, però donades les circumstàncies sentim que no és moment de celebrar.

És per això que ens adrecem a vosaltres, des de les ganes de compartir el perquè hem pres aquesta decisió.
La Flor de Maig és un espai on conflueixen lluites diverses del barri que treballen per la transformació social des del cooperativisme, des del feminisme, la sobirania alimentaria i/o la cultura, com alternativa al capitalisme.

Avui hem decidit perdre la por a parlar de les divergències, fent front  a l’intent de l’Estat i  les institucions de polaritzar-nos,  en independentistes i no independentistes, violents i no violents, quan són tantes les lluites compartides.

Volem aprendre del moment històric en què ens trobem per seguir construint juntes. No volem normalitzar l’abús de poder institucional, la repressió i la retallada de drets  i llibertats que s’estan donant en exercir el dret a l’autodeterminació de Catalunya, així com tampoc volem normalitzar la violència que ve donant-se dia a dia, en desnonaments, en la militarització de les fronteres o els feminicidis.

Per això, decidim adherir-nos a la Vaga General convocada per divendres 18 d’octubre.

Ens trobarem demà als carrers, i ens seguirem trobant per fer front a totes les violències que ens travessen. La història ens diu que sense desobediència no hi ha transformació.

Visca La Flor!
Visca la sedició!