foto_2_turismeNota de Premsa

  • S’ha celebrat una ruta per visibilitzar els diversos espais afectats per la massificació turística al Poblenou.
  • En finalitzar s’ha ocupat un solar de 10.000 m2 on està previst construir 2 hotels.
  • S’ha decidit iniciar una campanya de denúncia dels efectes de la massifiació turística al Poblenou.

Desenes de veïnes s’han manifestat pel barri en contra l’actual model turístic i el consequent procés de turistificatció que està vivint el Poblenou. El recorregut ha començat a les 11.00 del matí amb l’objectiu de donar visibilitat a diversos espais afectats per l’edificiació de nous hotels o que ocasionen molesties per la instal·lació d’apartaments i pisos truístics.

La ruta de denúncia ha finalitzat amb l’ocupació d’un gran solar al carrer de la Llacuna on s’han de construir dos nous hotels amb unes 1.000 noves places. Les veïnes demanen l’aturada de les obres d’aquests nous hotels i que es faci la zona verda (de 2.000 m2) que està pendent en el mateix solar.

S’ha celebrat una assemblea veïnal, en el solar ocupat, on s’ha decidit integrar-se en l’Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible i iniciar una campanya de denúncia dels efectes del turisme massiu al barri i a la ciutat.

S’ha convocat una propera acció veïnal pel divendres 17 de juny, que consistirà en la celebració d’una assemblea veïnal i un sopar a la Rambla del Poblenou en contra de la privatització de l’espai públic.

Barcelona, 05 de juny de 2016

Per més informació:

apoblenouensplantem@gmail.com