13321881_1373485506011550_5489030481652802972_nNota de premsa

  • #Ensplantem! – Veïns en perill d’extinció és una iniciativa promoguda des de diferents col·lectius del Poblenou per fer front al cada vegada més fort procés de turistificatzió del barri.
  • El Poblenou entrarà a formar part de l’Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible (ABTS)

 

El proper 5 de juny diferents persones i col·lectius del Poblenou sortiran als carrers per cridar la atenció sobre un problema cada vegada més evident: la turistificació del barri. L’acció es duu a terme perquè els veïns i veïnes del Poblenou senten que estan en perill d’extinció davant d’un procés que està ocasionant una pujada considerable dels preus dels immobles, canviant la fesonomia del seu entorn -amb nous establiments turístics i comerços que poc o gens tenen a veure amb les necessites quotidianes-, omplin els seus espais de socialització tradicional de bars i terrasses i, en definitiva, expulsant a tot aquell que no es pot adaptar a la transformació del Poblenou en un prestatge més de la Barcelona aparador.

 

Les activitats programades començaran a les 11.00 h.- amb una trobada general a la Rodona del Casino de l’Aliança; des d’allí partirà, a les 11.30 h.-, la Ruta de l’Especulació, que intentarà mostrar els efectes que determinats “pelotazos” immobiliaris han tingut al barri i que acabarà amb la recuperació simbòlica d’un espai verd per a un Poblenou que està necessitat d’ells. En aquest indret tindrà lloc una plantada de flors i un “vermut de traje” que finalitzarà amb la celebració de una Assemblea Veïnal Oberta a les 16.00 h.- i amb una xerrada informativa sobre l’Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible (ABTS) i la creació de un Grup poblenoví vinculat a aquesta plataforma.

 

Com a activitat inicial de la campanya convidem a tothom a participar mitjançant les xarxes socials amb l’etiqueta #Ensplantem5J i #Ensplantem.

 

 

Barcelona, 31 de maig de 2016

 

Per més informació:

 

apoblenouensplantem@gmail.com