El dia 20 de març, durant una jornada reivindicativa i de celebració, les veïnes del Poblenou vam entrar al solar del costat de la Flor de Maig, donant vida així al Jardí de la Flor. El dia 20 de març celebràvem que malgrat el precintament de l’edifici, la Flor i els seus projectes segueixen vius i amb força, i a la vegada reivindicàvem que després de dos mesos des del seu tancament seguíem sense conèixer quan es farien les obres de rehabilitació de la Flor, quan durarien o quines implicacions tindrien.

Així doncs, durant aquella jornada on vam congregar tots els projectes de la Flor, i els veïns i veïnes de Poblenou, vam decidir okupar el Jardí de la Flor, un solar que duia més de 20 anys abandonat en males condicions i en desús. Els motius eren clars, per una banda calia recordar a l’Ajuntament de Barcelona que tenen un problema amb la Flor de Maig i que no el poden deixar sense solucionar, exigim una REHABILITACIÓ JA! Per altra banda, ens veiem amb la necessitat de tornar ajuntar totes les persones i projectes implicats a la Flor de Maig sota un mateix espai.

El Jardí doncs va esdevenir un espai de retrobada, entre els projectes i persones de la Flor de Maig però també de totes les veïnes i projectes populars del Poblenou que treballen i lluiten per fer del Poblenou un barri millor per als veïns i veïnes. Va ser així com el Jardí es va omplir de noves idees, projectes i il·lusions.

Les primeres senyals de la propietat van arribar el 23 de març, quan al arribar al Jardí al matí ens el vam trobar tapiat, amb el mural tapat, el material i mobles que teníem a dins als contenidors i les eines robades. Tot i així, vam tornar a entrar al Jardí, demostrant que quatre totxanes no poden amb nosaltres. La segona notícia va arribar en forma d’intimidació: enviant-nos el mateix matí dos homes a gravar-nos les cares, provocar-nos i insultant-nos mentre treballàvem al jardí. Després d’això, aquella mateixa tarda la propietat -Susanmar S.A- , com ja havia fet en anteriors ocasions quan el solar havia estat ocupat, va enviar el representant d’una màfia. Aquest cop amenaçant-nos amb un desallotjament violent si no marxàvem de la propietat de Suasanmar S.A aquell mateix dia. Davant de les amenaces, pressions i intimidacions de la propietat, les veïnes i veïns ens hem vist obligades a abandonar el Jardí de la Flor.

Així és com volem fer públic que el conglomerat empresarial SUSANMAR S.A, i els seus propietaris residents de Pedralbes, utilitza mitjans il·legals, amenaces i intimidacions per fer fora dels espais del barri a les pròpies veïnes i veïns del Poblenou. Volem denunciar que això no és un fet aïllat, sinó que el nostre desallotjament, el desallotjament de l’Hort Indignat 2, l’amenaça de desallotjament de la Teixidora, el projecte de construcció de 6 nous hotels, formen part d’un procés de gentrificació al nostre barri. Queda clar el que volen fer les empreses i immobiliàries al nostre barri: fer fora i eliminar tots els espais de sobirania popular i convertir-lo en un barri de consum per als turistes.

Tot i així, estigueu atentes, perquè ni l’especulació al barri, ni les negligències en el manteniment de la Flor ens aturaran. Seguirem lluitant contra l’especulació al barri i teixint espais de participació, sobirania i poder popular!

REHABILITACIÓ JA!

PROU ESPECULACIÓ AL BARRI!

EL POBLENOU PER ALS VEÏNS I LES VEÏNES!