COOPERACIÓ NECESSÀRIA

Cooperació necessària: eines per una economia cooperativa i feminista” és una iniciativa que combina presentacions de projectes i accions formatives que es durà a terme a a quatre barris de Barcelona: Nou Barris, Poblenou, Poblesec i Sants.

Amb aquest projecte volem donar visibilitat a les experiències d’autogestió del treball i les cures que s’estan duent a terme al Barcelonès, i, alhora, facilitar eines que ajudin les entitats i col·lectius a millorar i transversalitzar la perspectiva de gènere en la seva praxis quotidiana.

Confiem que la riquesa i el dinamisme del teixit associatiu de Poblenou serà un ecosistema favorable que no només serveixi per plantejar noves necessitats a resoldre de forma comunitària, cooperativa i feminista, sinó també perquè ens nodrirem de l’experiència i els aprenentatges del treball en equip assajat a altres esferes de la vida en comunitat.

Després de la primera activitat, el taller “Sostenibilitat col·lectives: caixa d’eines per tenir cura dels equips i processos col·lectius”, celebrat el passat 22 d’octubre de 2015, us convidem a participar a la taula rodona “Experiències cooperatives i comunitàries d’organització del treball i les cures des de les dones” que tindrà lloc el proper 5 de novembre de 2015 a les 19h.

El debat començarà amb una introducció a la realitat i potència del món cooperatiu per a l’organització del treball remunerat així com per al treball domèstic, reproductiu i de cures. Coneixerem l’experiència de la cooperativa de consum Estèvia i del grup de criança El Bosque de la Caracolas, ambdues entitats amb seu a Poblenou. A la taula hi intervendran també companyes d’experiències incipients de treball cooperatiu com La Flor de Drap i Balladona.

Amb aquesta activitat no només volem conèixer la trajectòria i la metodologia de treball d’aquests projectes, sinó també facilitar l’intercanvi i transferència de coneixements amb totes les persones participants per identificar noves necessitats i propostes que puguin ser resoltes de forma cooperativa i comunitària.

Inscripcions al taller:

coopera_necesaria