cartel_anarcasComunicat des de l’Ateneu Popular la Flor de Maig

Entre els objectius que l’Estat (en els seus diferents nivells) s’ha marcat en les darreres dècades es troba la necessitat, cada vegada més patent, de garantir l’ordre i l’estabilitat necessaris per a què les forces del mercat puguin fer la seva feina. El neoliberalisme, com a aposta a gran escala de transformació utòpica liberal, només pot tenir èxit, en darrere instància, recorrent a l’autoritarisme. És en aquest marc en què cal entendre successos propers com els excessos en les actuacions policials contra les protestes de Can Vies, els atacs a la llibertat d’expressió que suposa la Ley Mordaza, o l’estigmatització i repressió del moviment anarquista a la nostra ciutat.

Precisament avui hem estat testimonis d’un nou cas d’aquests excessos. A primera hora del matí, diversos dispositius de Mossos d’Esquadra han entrat a les instal·lacions de l’Ateneu Llibertari de Sants i al Centre Social Okupat La Revoltosa, així com a diversos domicilis de Gràcia, el Clot i Sant Andreu de Palomar, a Barcelona, i d’altres a Manresa, amb la intenció de realitzar un registre, decomissar documentació i detenir, finalment, a deu persones sota l’acusació de “pertinença a organització criminal amb finalitat terrorista”.

Des de la Flor de Maig no podem més que manifestar la nostre més enèrgica repulsa al que no és més que un nou exemple de criminalització d’una dissidència cada dia més necessària enfront d’un model de societat opressor, injust i desigual.

 

Aquest vespre a les 20.00 h.- es convoca una manifestació unitària a la Plaça del Diamant on tots i totes podrem cridar: “Jo també sóc anarquista”.

No falteu!