Diadacoop2014webEl passat 5 de juliol, més d’un centenar de cooperativistes es van reunir davant de l’Ateneu Flor de Maig del Poblenou (Barcelona) per celebrar la Diada Internacional del Cooperativisme 2014 amb un sopar popular i un concert a càrrec del grup Saffran.

Després del sopar, un representant d’una cooperativa de treball va fer la lectura del manifest, que va servir per reivindicar la importància de visibilitzar el cooperativisme i evidenciar que actualment és possible gestionar l’activitat econòmica de manera democràtica i al servei de les persones.

Durant els parlaments, representants de la Coordinadora de Cooperatives de Consum del Poblenou, que es van encarregar de preparar el sopar amb productes cooperatius, van explicar la tasca que fan per dinamitzar aquestes organitzacions al barri. D’altra banda, també es va presentar la Taula Eix Pere IV, una iniciativa que aposta per revitalitzar l’espai urbà en clau de sostenibilitat, participació ciutadana i cooperativisme.
Diadacoop_01
Per la seva banda, una integrant de l’Ateneu Flor de Maig va fer un balanç dels dos anys de recuperació d’aquest edifici històric del cooperativisme català per part del veïnat i va destacar la importància que hi hagi espais que acullin projectes transformadors i gestionats per la ciutadania.

L’Aliança Cooperativa Internacional (ACI) va començar a promoure aquesta diada el 1923 i, a casa nostra, es festejava massivament durant els anys 30. La trobada d’enguany ha servit per recuperar l’esperit històric del moviment, però també per demostrar que a l’any 2014, l’opció cooperativista s’aferma com un model empresarial capaç de plantejar alternatives al capitalisme.

Al final de la diada, les persones assistents a l’acte es van emplaçar a continuar fent del primer cap de setmana de juliol una cita ineludible del calendari cooperativista, i a celebrar la propera diada en un altre espai que serveixi per enllaçar el passat, el present i el futur del moviment.

Diadacoop_05

Diadacoop_02

 

 

 

 

Diadacoop_03

 

 

 

 

Diadacoop_04