ContrapoderDocumental + debat dijous 17de juliol a les 20h

Organitza: Arran del Poblenou

L’estiu és el millor moment per a aprendre i formar-se en diferents temes dels que treballem durant l’any. És per això que hem decidit organitzar aquest debat obert a tothom del barri i de la resta de la ciutat.

Començarem per visualitzar un vídeo d’Iñaki Gil de San Vicente on parla sobre l’autodefensa, el contraponer i el poder popular. L’Iñaki és un pensador marxista lligat des de la seva joventut a la lluita per l’alliberament del poble basc. Ha desenvolupat bastants temes però sempre des d’un punt de vista de la defensa de que la independència d’Euskal Herria ha d’anar lligada a la construcció del socialisme.

Després del vídeo debatrem 5 preguntes sobre el tema.

PREGUNTES PER AL DEBAT:

– Per què fa falta un pla d’autodefensa quan es comença un procés d’autoorganització i autogestió? Quins són els mitjans possibles d’autodefensa? Què en pensem del cas de Can Vies?

– L’Iñaki explica que cal tenir el poder de l’estat, no només del Govern. Per què? És això possible mitjançant la via democràtica o cal una revolució per a aconseguir el poder?

– Últimament han sortit propostes institucionals d’esquerres que pretenen renovar pràctica i discurs, com Podemos o Guanyem Barcelona, o bé d’altres que defensen un Front Popular, com Syriza a Grècia. Poden aquestes iniciatives potenciar el Poder Popular? Què cal perquè així sigui?

– Europa ha permès l’entrada de partits d’extrema dreta al parlament. A Barcelona els neonazis també comencen a crear els seus espais (com el Casal Tramuntana, recentment instal·lat a la Verneda) i el Govern no fa res per aturar-ho. És possible que la dreta i el poder utilitzin el feixisme com a arma contra el Poder Popular? D’on prové el feixisme i qui l’impulsa?

-Com ho fem per a que els sindicats majoritaris facin accions per defensar els drets dels obrers? Cal estar-hi o cal impulsar un sindicat diferent que sigui més combatiu?