Dijous 3 de juliol a les 21,30hESCOPOFÍLIA_03.07.14
ESCOPOFILIA “Sessió de cinema i ciutat”
Especial 10è aniversari de la derrota del fòrum de les cultures
Organitza: Grup de treball Etnografia dels espais públics
Per més informació: Clica aquí

 

Divendres 4 de juliol  hi haurà a la Flor la cloenda de l’Escola d’estiu de l’IGOP sobre Innovació Social. Taula Rodona i Debat.

Sense títol

Moltes iniciatives socials tenen una capacitat mobilitzadora molt important, o estan vivint un protagonisme i un creixement significatiu en els seus projectes (PAH, Som Energia, XES, Escoltisme, Coop 57, FIARE… ). Ara, “fer-se grans” planteja, entre d’altres, un repte molt important des del punt de vista organitzatiu. Les formes organitzatives no són “neutres”, responen a determinades concepcions del poder i de la participació i són, unes o altres, més funcionals a un tipus d’objectius o uns altres.


Com ens organitzem per mantenir els objectius i els valors? Com ens organitzem per no perdre eficàcia mentre guanyem democràcia?
 Ho debatrem en una taula Rodona el proper divendes 4 de juliol. La sessió l’organitza l’equip del projecte estÀrter i estarà moderada per Álvaro Porro.

L’acte comptarà amb la presència de membres de Coop57, la Xarxa d’Economia Solidària (XES), la PAH, Som energia, Guanyem Barcelona, Fiare i els Minyons Escoltes i Guies de Catalunya.

Per més informació: Clica aquí

Dissabte 5 de juliol a partir de les 21h

DIADA INTERNACIONAL DEL COOPERATIVISME

Diadacoop2014web

L’any 1923, l’Aliança Cooperativa Internacional va instituir un dia internacional de les cooperatives. Durant els anys trenta, el moviment cooperatiu català celebrava aquest dia amb grans actes populars, com els que es feien a Montjuïc que barrejaven els mítings amb el menjar i la gresca. El 1992, l’Assemblea General de l’ONU va fixar el primer dissabte de juliol de cada any com a Dia Internacional de les Cooperatives.

Fins avui, algunes entitats del cooperativisme català havien mantingut aquesta celebració d’una manera o altra, però normalment dintre cercles reduïts. Ara, en un moment en què el cooperativisme es consolida com una manera de fer empresa i de fer economia alternativa a la dominant, quan és més important que mai que les administracions promulguin lleis que facilitin el seu desenvolupament, però respectant sempre les seves finalitats, principis i valors, i que el fomentin en l’ensenyament i en els mitjans de comunicació, entre les gestories i en les licitacions públiques, cooperativistes i cooperatives de treball, agràries, de consum, d’habitatge, de serveis, d’ensenyament…, pensem que és més important que mai que el cooperativisme surti al carrer i es mostri d’una manera lúdica, però també propositiva i reivindicativa.

1. Volem fer visible el cooperativisme al carrer.

2. Volem fer pedagogia de les nostres finalitats, principis i valors.

3. Volem celebrar i reivindicar la nostra opció cooperativista.

4. Volem evidenciar un dia més que és possible gestionar l’activitat econòmica de manera democràtica i al servei de les persones.

5. Volem seguir construint, com a cooperativistes, un futur millor, més just, democràtic, solidari i sostenible que el present que vivim.

Les cooperatives sotasignades donem suport a aquesta crida i convidem tothom a participar en aquesta segona edició de diadacoop.

L’acte d’enguany consistirà en un sopar popular al carrer, alguns parlaments i una actuació musical, i el farem al Poblenou, davant de la històrica cooperativa La Flor de Maig.

Traguem el cooperativisme al carrer!

Comissió diadacoop

diadacooperativisme@gmail.com

Per més informació: Clica aquí