El CSA Can Vies es troba en un greu perill de desallotjament imminent.Aquest centre social del barri porta 17 anys construint un model de barri basat en l’autogestió de les relacions, la política, la cultura i la lluita. Treballant de forma horitzontal i assembleària, sense líders ni jerarquies i sense la tutela ni control de cap institució.

Aquesta manera de treballar ha estat la clau per esdevenir unreferent en el barri i més enllà. L’administració en el seu afany de control, ni té la voluntat ni la capacitat de resoldre les necessitats d’espais que existeix. A més també ha esdevingut un pol de lluita constant per un barri i un món més just i lliure, agafant el relleu de lluita d’un barri sempre popular i rebel. El que va començar com un projecte dels joves del barri ha estat capaç de ser una eina inter-generacional, on al llarg d’aquests 17 anys d’història han passat centenars de veïnes de totes les edats i consolidant-se com un espai imprescindible i defensat pel veïnat.

Moltes de les lluites esdevingudes al barri s’alimenten de l’experiència obtinguda a Can Vies i s’ha assimilat l’autogestió i la lluita com a les eines per tenir el barri que volem.

Per això sabem que la decisió de desallotjar-nos es tant sols política, amb una clara intenció d’intentar acabar amb els espais de lluita i reivindicació al barri. El culpable directe és l’Ajuntament de Barcelona, propietari de TMB, empresa semipública que ha interposat la demanda civil per fer-nos fora. Més concretament la responsabilitat recau en l’alcalde Xavier Trias i Jordi Martí, regidor del districte, que han desoït la demanda del barri de que es quedi Can Vies i han demanat el desallotjament pel mes d’abril i maig.

Imatge

El desallotjament es podria realitzar en qualsevol moment, per això fem una crida a la resistència, l’acció i estar atentes a possibles esdeveniments i convocatòries.

Via canvies.barrisants.org