Des de l’Ateneu Flor de Maig creiem que s’estan imposant decisions a la població, que el debat públic a les institucions està paralitzat, i que per les elits només hi ha un possible camí a seguir; més neolibaralisme.
Davant d’aquest estancament de l’esfera comuna, creiem que cal un canvi estructural de forma i de fons, és a dir, cal un canvi sobre qui i com pren les decisions, i parlar d’altres opcions que podem prendre com a societat que no siguin les que ens han portat fins aci. És per tot això que ens sumem a la proposta llençada pel #MULTIREFERÈNDUM. Alhora, tenim clar el nostre més imaginar polític va molt més enllà d’augmentar la participació directa a través dels referèndums.
Preguntes generals:
1. Quin tipus d’agricultura voleu que hi hagi a Catalunya?
a) Amb transgènics b) Sense Transgènics
2. Voleu que el Govern de la Generalitat de Catalunya deixi de pagar el deute i els interessos que la ciutadania declari il·legítims?
a) Sí b) No
3. Voleu que la ciutadania de Catalunya estableixi un control democràtic directe sobre el sector energètic?
a) Sí b) No
4. Voleu que el grup promotor d’una Iniciativa Legislativa Popular pugui sotmetre la seva proposta a referèndum vinculant?
a) Sí b) No
Així, que us animem a consultar i llegir la seua web, votar electronicament o votar presencialment el proper 25 de maig a la Rambla de Poblenou (o algun altra taula).