ImatgeCom a conseqüència del procés de desobediència civil iniciat amb l’ocupació del immoble l’Octubre del 2012 i de les posteriors mobilitzacions, l’ajuntament de Barcelona ha arribat a un acord d’adquisició de l’espai amb l’actual propietat i s’ha compromès a cedir l’espai sota el model de gestió autònoma al projecte que actualment l’estan utilitzant.

 

Avui, 26 de Març, un dia abans del judici civil contra l’Ateneu Flor de Maig, en una reunió entre membres de l’ateneu i del districte de Sant Martí, s’ha donat conèixer que l’ajuntament ha arribat a un acord d’adquisició amb la propietat de la part de l’edifici que actualment ocupa l’Ateneu la Flor de Maig. Així mateix, el regidor del districte, Eduard Freixedes, s’ha compromès a que l’espai no sigui desallotjat i a iniciar un procés que finalitzi amb una cessió, sota el model de gestió autònoma, a l’associació Ateneu la Flor de Maig, tal i com s’ha acordat amb Can Batlló al districte de Sants- Montjuic.

Des de la Flor de Maig entenem que aquest pas és fruit del procés de ferma desobediència civil iniciat ara fa més d’un any i mig, quan un grup de veïns i veïnes del barri vam decidir passar de les paraules als fets, i vam ocupar l’edifici després del tancament d’aquest. El procés actual és tan sols una continuació del moviment cooperatiu del Poblenou, els ideals i pràctiques del qual van portar a construir l’edifici i a omplir-lo de vida a finals del segle XIX, així com del moviment veïnal i social que el va recuperar com a ateneu en plena transició, després d’haver estar expropiat pel franquisme durant 40 anys.

Malgrat l’acord assolit, el judici contra l’Ateneu la Flor de Maig per part de la propietat es manté per demà a les 9.45h a la sala 210 de la Ciutat de la Justícia de Barcelona. Entenem que aquest judici no s’hauria d’arribar a celebrar.

Volem recordar que aquest camí de desobediència i mobilització no hagués estat possible sense totes aquelles persones, col·lectius, entitats de Poblenou, i de fora, que ens han donat suport des del moment que vam prendre la decisió de reobrir les portes de l’Ateneu i omplir-lo de vida i de transformació social. Així mateix, mostrem la nostra solidaritat i el nostre suport als espais socials que estan en risc de desallotjament com l’ateneu la Sèquia de Manresa i Can Vies al barri de Sants entre d’altres. Continuarem teixint resistències i complicitats.

26 de Març del 2014 – Ateneu La Flor de Maig

 

Contacte per mitjans de comunicació:

Carlota Falgueres – 645460342

Adria Font – 677016815

Mar Redondo – 605127371