EL MES DE MARÇ INICIEM L’ESPAI SOCIAL DE LA FLOR DE MAIG!

_MG_0229A partir del dilluns 3 de març podreu venir cada dia a l’espai social de la Flor de Maig, on podreu gaudir del bon ambient de l’ateneu.

Els diferents col·lectius que formem aquest projecte ens hem coordinat per obrir cada dia un espai on totes les persones del barri puguin venir a prendre alguna cosa, informar-se de les activitats de l’ateneu o simplement passar la tarda en bona companyia.

Volem fer de la Flor de Maig un espai de trobada al barri en que totes les veïnes se’l sentin seu, per la qual cosa hem vist la necessitat d’obrir-la de forma més contínua i normalitzada entre tots els col·lectius i projectes que hi treballem, per tal d’aconseguir que la Flor de Maig sigui un referent de la vida i activitat del Poblenou.

Obrirem cada setmana de dilluns a dissabte de les 18 a les 21 hores i oferirem tot tipus de begudes i aperitius, com refrescos, sucs, cervesa, cafè o te, us hi esperem a tots i totes!

Vine a informar-te de les activitats, de l’estat de la Flor o a passar una bona estona en la millor companyia.

PROTOCOL D’OBERTURA DE L’ESPAI SOCIAL DE LA FLOR DE MAIG

Des de la coordinadora de comissions i col·lectius hem decidit obrir el bar de la Flor de Maig de dilluns a dissabte de 6 a 9 de la tarda. La comissió econòmica s’encarregarà de vetllar pel seu bon funcionament, controlar els diners que es fan i proveir els productes que s’ofereixen. És necessari el compliment d’aquest protocol per part dels col·lectius per poder obrir el bar de la forma més harmoniosa i eficient possible.

PRODUCTES PER VENDRE

Al bar de la Flor vendrem:

–          Cervesa: 1€

S’ha de servir cervesa del tirador d’Estrella Galícia amb els gots de plàstic dur.

El barril que s’ha de servir ha de ser de la Flor de Maig, si té el nom de qualsevol altre col·lectiu escrit no s’ha d’utilitzar i s’ha de canviar per un que sigui de la Flor.

En el cas que s’acabi el barril s’ha d’obrir-ne un de nou i indicar-hi que és de la Flor de Maig.

Per saber com utilitzar el tirador i canviar els barrils poseu-vos en contacte amb la comissió econòmica, així com per comunicar algun problema.

En el cas que un tirador no es vegi en cor d’utilitzar el barril, podrà vendre cerveses de llauna.

–          Cafè i te: 50 cèntims

Disposem de cafè, sucre, llet (s’ha de guardar a la nevera) i bosses de te. Tenim una cafetera i un bullidor elèctric, estem a l’espera d’aconseguir una cafetera de bar.

–          Refrescos: 1 €

Llaunes de fanta i cocacola. Es podran servir amb un got i gel.

–          Sucs: 1€

Gots de suc, que estaran a la nevera.

–          Aperitius: 50 cèntims

S’oferiran platets de fruits secs o olives.

Si el col·lectiu que obre vol oferir alguna altra cosa de menjar ho pot fer, però per ara no serà una cosa habitual. Ho deixem a la lliure elecció dels col·lectius que s’encarreguin d’aquell dia. En tot cas, sempre que es dugui menjar aquest no es pot quedar a la Flor de Maig per raons d’higiene, hem d’evitar acumular menjar a la cuina.

COM OBRIR

Abans d’obrir el col·lectiu ha d’assegurar-se que té claus i que coneix la combinació del candau de la cuina (sinó poseu-vos en contacte amb la comissió)

S’ha d’obrir una mica abans de les 18 per condicionar l’espai: posar un cartell a baix anunciant la obertura del bar, disposar taules i cadires i netejar si es creu convenient.

Mentre s’obre l’espai, s’ha de servir a les persones que vinguin, això vol dir que s’ha d’estar sempre darrere la barra. A més, s’ha d’estar preparat per poder informar de què és la flor i de quins projectes s’hi fa. També s’ha de mirar que hi hagi octavetes al tauler, premsa, etc.

A la hora de tancar, s’ha de fregar tots els plats i gots que s’hagin utilitzat i mantenir net l’espai, almenys pel que fa a la cuina i el vestíbul.

GESTIÓ DELS DINERS

Tots els guanys van per la Flor de Maig. S’ha de comptar els diners a la caixa de canvi abans i després d’obrir l’espai. La comissió disposarà un full de caixa on s’apuntaran els diners, què s’ha guanyat i altres qüestions (com pot ser avisar que s’estan a punt d’esgotar certs productes, suggeriments, etc.)

Els diners que es facin es posaran en una bústia que es deixarà a la cuina, les claus de la qual només les tindran els responsables d’economia. A la bústia es posaran els bitllets que s’hagin fet en un sobre (que estaran a la cuina), indicant el dia, quantitat de diners i col·lectiu que ha obert; i es deixarà a la caixa de canvi un total de monedes que no sobrepassin el total de 20€

ALTRES QÜESTIONS

Necessitem plats petits i tasses de cafè! Qui en tingui que en porti a la cuina

També necessitem sobres per posar els diners i una bústia, si no es troba la bústia se n’haurà de comprar.

Si es vol posar música per animar l’espai cada col·lectiu pot portar algun CD per connectar-lo a la ràdio que tenim. Si algú pot portar altaveus (tipus d’ordinador) millor.