41.640 persones desnonades44.890 acomiadades1.648.200 aturades, un terç de la població en situació de pobresa, 200.000 treballadores de la llar sense drets, més de 2.000 persones migrades als CIE… i la llista és llarga, molt llarga, per a la societat catalana. Però en els propers mesos només sentirem parlar d’ajust pressupostari, de reestructuració de l’administració pública, de dèficit, de deute, de sanejament, de rescat… és a dir, retallades i privatitzacions, que pretenen convertir en negoci encara més aspectes de les nostres vides. N’estem fartes!

Imatge

Una vegada més, des dels moviments socials, plataformes unitàries, entitats veïnals, col·lectius i sindicats combatius, en definitiva, nosaltres, totes JUNTES, diem prou a les seves retallades, a la seva austeritat, a les seves reestructuracions i al gran capital. Ho diem, per tant, a les dirigents de la Generalitat, que volen aprovar, de nou, uns pressupostos d’injustícies i de retallades; ho diem al Govern espanyol, que ens vol fer pagar el seu deute i el de les seves multinacionals, i ho diem a la Merkel i a la Unió Europea. Manifestem, doncs, que nosaltres no som culpables de la seva crisi-estafa, sinó que simplement en som les víctimes. Per això, cal que el poble recuperi el poder i desobeeixi les polítiques de l’austeritat i el deute.

Per tant, des de l’Assemblea Social i Arran del Poblenou us convidem a la xerrada sobre els pressupostos que es volen aprovar aquest dijous al Parlament i com la crisi del deute ens afecta retallant els serveis públics en tots els àmbits i a tots els nivells

Ponencies:

-Miren Etxezarreta: Membre del seminari d’economia crítica Taifa

-Luís Rabell: President de la FAVB.

-Marc Cervera: Juntes Podem

Presentat per Albert Martin ( Assemblea Social del Poblenou – Sant Martí)
Començarà a les 19:00h del dia 3 de Desembre a l’Ateneu la Flor de Maig (C/ Doctor Trueta 195).

ATUREM ELS PRESSUPOSTOS DE LA MISÈRIA!

CRÒNICA

La vesprada de dimarts 3 de desembre, l’Assemblea Social del Poblenou i Arran del Poblenou, vam reunir una quarantena de persones a la Flor de Maig. El motiu era una xerrada per tal de realitzar un anàlisi, des d’un punt de vista crític, dels pressupostos que s’aprovaran a la Generalitat de Catalunya el proper 19 de desembre i que representaran l’enèssim retrocés per a la classe treballadora catalana.

L’acte va constar de les ponències de Miren Etxezarreta, membre del seminari d’economia crítica Taifa, Lluis Ravell, president de la FAVB i Marc Cervera, en representació de la campanya Juntes Podem. Les tres ponències van confluir en molts punts donant com a conclusió del debat que els pressupostos que s’aprovaran son del tot antisocials i que responen al manteniment de la riquesa d’una oligarquia a costa dels drets socials d’unes classes populars profundament castigades pel capitalisme i encara més en la crueltat que aquest sistema mostra en les seves cícliques crisis.
Al final es va fer una crida a la mobilització de l’endemà i a la necessitat que té el poble de respondre a tots els atacs que s’estan perpetrant, amb determinació i contundència quan calgui, recordant la màxima de que res no ens serà regalat sinó que sempre que es dóna algun progrés per a la classe treballadora respon a un cicle incansable de lluita, lluita, lluita, organització i lluita!