El judici previst per demà dia 5 de Novembre en el qual la propietat té la pretensió de que el projecte social i veïnal del Ateneu la Flor de Maig sigui desallotjat ha estat suspès mitjançant resolució del Jutjat de Primera Instància nº23 de Barcelona.

El motiu d’aquesta suspensió és merament formal, a causa de la coincidència de diferents vistes per al mateix dia 5 de l’advocat de la Flor de Maig, fet que obliga segons la llei a suspendre el judici i convocar una nova data per a la vista. Nova data que des de la Flor de Maig encara no coneixem.

En tot cas, independentment de que la decisió de suspendre aquest judici sigui a causa d’una formalitat jurídica, entenem des de la Flor de Maig que es tracta de una bona notícia, ja que des de l’inici de la nostra campanya “El Franquisme la va expropiar, el Poblenou la reCOOPera” contra el tancament d’un edifici que és Patrimoni Històric del barri hem indicat que no volem que se celebri aquest judici. Entenem que l’Ajuntament ha de restituir el patrimoni històric i social que mai hagués deixat de ser del Poblenou si no hagués estat per la repressió franquista que va suposar que molts cooperativistes i membres de la Flor de Maig anessin assassinats i haguessin de fugir després del cop d’estat franquista.

En l’actualitat s’estan produint negociacions entre l’Ajuntament i la Propietat amb l’objectiu de restituir la Flor de Maig de manera indefinida a les entitats socials de Poblenou que l’estan omplint de vida en l’actualitat, tal com hem reivindicat des del principi. Entenem que l’espai ha de ser cedit indefinidament a aquestes entitats sota un model de gestió autònom, tal com el que s’ha establert amb el projecte social germà de Can Batllo al barri de Sants.

Exigim que el judici civil contra la Flor de Maig mai s’arribi a produir. No obstant això, volem expressar a les institucions, a la o i a l’opinió pública que el moviment associatiu i cultural del Poblenou ha decidit des del mateix moment en què es va produir la recuperació mitjançant la seva ocupació fa un any, que no anem a tolerar cap altra opció que no sigui la restitució permanent d’un Patrimoni Històric i social que pertany al barri. Per tant, no acceptarem ser desallotjats i emprarem la desobediència, la lluita i la imaginació per fer efectiva la decisió ja presa pel Poblenou: La Flor de Maig és del barri i és queda!

Contacto para prensa:

– Andrés García Berrio [Membre de la Flor de Maig i Advocat – 638 33 63 83]