El Jutjat d’Instrucció 6 arxiva la causa penal oberta contra l’Ateneu Flor de Maig

 

 El jutge titular del Jutjat d’InstruImagecció n º 6 de Barcelona ha decretat el lliure sobreseïment de la causa penal oberta contra dues integrants de l’Ateneu Flor de Maig a l’entendre que “els fets instruïts no són constitutius d’infracció penal” ja que “l’espai s’ha dedicant des de fa decennis i fins recentment – poques setmanes abans de l’ocupació – a activitats de caràcter social sense que se sàpiga quina utilitat immediata ha decidit donar-li la propietat “. Així mateix, el jutge indica que “no és possible atribuir a ningú els elements objectius o subjectius del tipus de la manera que han estat definides jurisprudencialment i en particular, no és possible atribuir a cap d’aquestes persones la voluntat de permanència requerida per la Llei”.

Des de l’Ateneu Flor de Maig entenem que a través d’aquesta Interlocutòria hem fet un pas important en el procés veïnal de recuperació irreversible de La Flor de Maig per a les veïnes i els veïns del barri del Poblenou i pels moviments socials del mateix. La Flor de Maig es va tancar el passat mes de juny malgrat que una àmplia majoria social del barri es va posicionar en contra. El 20 d’octubre va donar inici el procés de recuperació ciutadà d’un espai que romania tancat i abandonat des del mes de juny. En l’actualitat són diversos centenars de persones les que fan servir l’espai realitzant una infinitat d’activitats (ioga, dansa, tallers de costura, espai de criança) o projectes (punt d’informació a persones desnonades, seu d’una associació de suport a Persones Preses, de l’Assemblea Social del Poblenou, d’Arran del Poblenou -Assemblea de Joves-, de la Coordinadora de Cooperatives de Consum del Poblenou, i un llarg etc.).

Al Poblenou tenim clar que el procés de recuperació és irreversible i continuem instant a l’Ajuntament a que acceleri els tràmits perquè la possessió de l’immoble sigui retornada de manera estable, permanent i sota un model de gestió autònom a les persones i entitats socials que n’estan fent ús.

#LaFlorEsQueda

I ho celebrem fent un brindis!

ImageImage