Projecte Flamenco

Em dic Isabel, soc xarnega i el Flamenco per mi es el meu estil de vida.

Des de que vaig arribar al Poblenou i parlant amb els veïns mes antics del barri, me’n vaig adonar que hi havia molt d’Andalusia a la seva historia, pràcticament per que va ser un dels barris que mes immigrants andalusos va acollir, entre ells, la meva família naturals de Sevilla i que van començar a les barraques del “Campo de la bota” cap als anys 60 i van arribar a obrir la primera i mes antiga peña cultural Flamenca de Cataluña al 1967, a Badalona.

Aquest fet va ser decisiu i d’alguna manera veient l’esperit tant familiar i lluitador del barri vull retornar amb el que jo se fer, aquesta apertura de portes als anys 60 per la meva família i avui per mi.

El Projecte Flamenco neix en agraïment personal de tot cor a La Flor de Maig pel seu suport obrint-me les portes de la casa per l’estudi, creació i aprenentatge d’aquest Art tant viu i ample com es el Flamenco.

A qui va dirigit?

Es un taller per tots els públics i per totes les edats, obert a tothom, que tingui curiositat en conèixer de mes a prop aquest Art del poble que neix dins les cases, als camps, a les feines com dins les mines i es porten a les reunions intimes.

Com ho farem?

Es proposa trobada setmanal fins arribar a 10 sessions on començarem a aprendre d’una manera natural i familiar alguns dels elements que intervenen al Flamenco; els ritmes, fent percussió amb mans (palmes) i alguns instruments casolans (almirez, botijos) que feien servir els antics als cortijos per acompanyar el cant i la dansa, les lletres, per entendre que es el que ballem, quin sentit te el nostre moviment i el ball, responent als ritmes i lletres.

Quin es l’objectiu?

A mes de trobar-nos i compartir temps, vida, alegria, musica i coneixements, la matèria proposada serà integrada e interpretada pels participants gaudint finalment d’una manera mes per comunicar-nos, amb ritmes, lletres i ball.

Començant amb un taller de Sevillanes, les mes folk de totes, les de Lebrija.

No patiu, No cal tenir coneixement, i es obert per tothom del barri.

info@laflordemaig.cat

C/Doctor Trueta, 195. Poblenou