Ens Plantem!

Veïnes en perill d’extinció

Ens Plantem és una plataforma veïnal que resisteix davant l’especulació i la massificació turística que assetja el Poblenou. Els objectius que tenim és organitzar-nos per defensar el barri i les seves veïnes. Apostem per teixir xarxa amb col·lectius i veïnes del Poblenou per fer front al canvi de model de barri que ens estant imposant les grans empreses i fons d’inversió que està suposant una veritable substitució social.

El Poblenou està patint un important transformació que està suposant la construcció de grans hotels, pisos de luxe i habitatges per a ús turístic. Aquest greu procés està suposant la destrucció del comerç de proximitat per establiments enfocats al turisme, cada dia hi ha desnonaments vinculats a l’important augment dels preus del lloguer de l’habitatge, l’expulsió de veïnes per la compra de blocs d’habitatges per fons inversors o la privatització de l’espai públic en mans de restaurants i bars enfocats al turisme.

Ens Plantem conjuntament amb altres col·lectius i entitats del barri hem creat la Comissió d’Habitatge del Poblenou per fer front a tota la problemàtica lligada amb l’habitatge al barri.

Ens Plantem també formen part de l’ABTS (Assemblea de Barri per un Turisme Sostenible) fent xarxa amb altres barris de Barcelona per fer front a la massificació turística i les seves greus conseqüències.

Ens Plantem per un Poblenou viu i reivindicatiu!

info@laflordemaig.cat

C/Doctor Trueta, 195. Poblenou